طرز پخت لوبیا

globe views


حبوبات یکی از مفیدترین خوراک ها در دنیا هستند و انواع زیادی دارند؛ از لوبیاهای قرمز، سویا، چیتی، سفید، سیاه و چشم بلبلی گرفته تا عدس، نخود، ماش، لپه و باقالی. لوبیا یکی از ارزان ترین و همچنین مغذیترین خوراک ها محسوب میشود. فیبر، پروتئین، ویتامین های خوراکی و کربوهیدرات کافیِ موجود در حبوبات اون رو به یکی از مفیدترین خوراکی ها تبدیل میکند.

هر رژیم غذایی رو که دنبال میکنید فکر خوبی هست که حبوبات رو قاطیِ برنامه غذایی روزانتون بکنید.
100 گرم لوبیا چیتی پخته دارای تقریبا 10 گرم پروتئین، 143 کالری، 1% چربی و 10 گرم فیبر میباشد.

طرز تهیه لوبیای ساده برای استفاده در خوراک های مختلف

لوبیا به اندازه مورد نیاز
(این رو در نظر بگیرید که لوبیا زمانی که بپزد تقریبا 3 برابر میشود. در نتیجه 1 پیمانه لوبیای نپخته تقریبا 3 پیمانه لوبیای پخته بهتون میده.)
آب برای  خیسوندن و پختن

1. لوبیا رو روی یک سینی یا سطح صاف پخش کنید و هر لوبیایی که سیاه، کمرنگ و سنگ مانند بود رو جدا کنید.

2. لوبیای پاک شده رو در یک کاسه بریزید و به اندازه 2 برابر روش آب بگیرید و اجازه بدید برای حداقل 10 ساعت خیس بخوره. بهتر هستش که بزارید یک شبانه روز خیس بخوره.
اگر میخواید زودتر لوبیا رو درست کنید یا وقت ندارید تا بزارید خیس بخوره میتونید عمل زیر رو انجام بدید:
لوبیاها رو در یک قابلمه به همراه 3 برابر آب مخلوط کنید. دربش رو بزنید و بزارید برای 5 دقیقه روی دمای بالا بجوشه. بعد از روی دما برش دارید و اجازه بدید برای 1 ساعت در همون قابلمه بمونه. دربش رو هم باز نکنید.

3. بعد از اینکه لوبیا خیس خورد آبکشیش کنید و بعد در یک قابلمه به همراه اونقدری آب که 2 برابر بالاش بیاد مخلوط کنید. درب قابلمه رو بزنید و بزارید روی دما بالا به جوش بیاد.

4. وقتی لوبیا به جوش اومد دما رو کم کنید و بزارید بپزه. زمان پخت کاملا بستگی به لوبیایی داره که استفاده میکنید. برای مثال:

لوبیا سیاه، نخود، باقالی و لوبیا قرمز کوچک به 1 تا 1 ساعت و نیم پخت نیاز دارند.
لوبیا چیتی، لوبیا سفید و لوبیا قرمز معمولی به 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت پخت نیاز دارند.
لوبیا چشم بلبلی به نیم تا 1 ساعت پخت نیاز دارد.

 وقتی لوبیا پخت آبکشش کنید و اگر نمیخواید همون موقع استفاده کنید بزارید خنک شه و میتونید در یک ظرف دردار برای 4-5 روز در یخچال و 6 تا 9 ماه در فریزر نگه دارید.

میتونید در این برگه دستورهای زیادی رو با حبوبات پیدا کنید. برای مثال:

کاریِ عدس قرمز با توفو

img_7818

کوفتهء نخود و اسفناج
 IMG_7657

برگر نخود با کاری

IMG_7151

هوموس

IMG_8051

و طرز تهیهء عدس ساده

IMG_7295
و خیلی های دیگر

Advertisements
این نوشته در چگونه, خوراکها، فواید و ارزش های غذایی ارسال شده و با , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

1 پاسخ برای طرز پخت لوبیا

  1. بازتاب: هوموس آووکادو | Apa Vegan

پاسخ بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s