پاستا با پستو

IMG_7902

پستو یک سس ایتالیایی است که از مخلوط ریحان، سیر، روغن زیتون و دانهء کاج درست میشود. در پستوی سنتی همراه با باقی مواد پنیر پارمیزان (Parmigiano-Reggiano) استفاده میشود اما نسخهء بدون لبنیاتِ این سس نه تنها به خوش طعمی پستوی سنتی است بلکه محبوبیت زیادی دارد. به طور سنتی، پستو در یک هاون درست میشود به شکلی که ریحان، سیر و دانه کاج رو با دسته هاون خرد کرده و با اضافه کردن آرامِ روغن زیتون به مواد اون رو به یک سس غلیظ و بسیار خوش طعم تبدیل میکنند. در واقع نام پستو از کلمهء پستاره (pestare) که در ایتالیایی یعنی خرد یا له کردن ریشه میگیرد که به طرز درست کردن این سس خوش طعم اشاره دارد.

این سس نه تنها خیلی خیلی ساده و خوش طعم است بلکه استفاده های زیادی دارد. معمولا پستو رو به همراه پاستا سرو میکنند اما پستو رو میشه به عنوان یک چاشنی روی ساندویچ زد؛ در سوپ ها به عنوان یک طعم دهندهء متفاوت استفاده کرد، روی پیتزا پخش کرد و با سس سالاد ترکیب کرد.

|برای 1 تا یک و نصفی فنجان|

مواد لازم:
پاستای مورد علاقه، 80 تا 150 گرم برای هر نفر
90 گرم دانهء کاج (یا گردو، بادام)
4 فنجان (کمتر از 100 گرم) برگ ریحون تازه، شسته و به طور کامل با یک حوله خشک شده
1/4 تا نصف فنجان روغن زیتون با کیفیت
2 حبه سیر
نمک به اندازه لازم
آبِ نصف یک لیموی تازه

IMG_7901

طرز تهیه با خرد کن:
1. دانهء کاج (یا بادام یا گردو) رو در یک ماهی تابه ریخته و روی دمای متوسط گاز همونطور که هم میزنید اونقدر بپزید تا تست شده و بوی دانه رو حس کنید. اینکار طعم بیشتری بهتون میده.

2. دانه کاج رو به همراه ریحان در خرد کن ریخته و تا وقتی که مواد کاملا خرد بشند مخلوط کنید. اگر لازم بود با یک قاشق اطراف ظرف خرد کن رو به وسط بیارید.

3.در این مرحله تمامی مواد رو به همراه 1/4 فنجان روغن زیتون به خرد کن اضافه کرده و اونقدری مخلوط کنید تا سسی کِرِمی و یکنواخت به دست بیارید. اگر احساس کردید مواد به روغن زیتون بیشتری احتیاج داره کمی بیشتر اضافه کنید. اگر مایل به استفاده از روغن زیاد نیستید میتونید آب اضافه کنید. هرچه بیشتر روغن (یا آب) اضافه کنید پستوی کِرِمی تری به دست میارید. بچشید و بنا بر سلیقه نمک اضافه کرده و هم بزنید.

IMG_7900

4. در زمانی که در حال آماده کردن پستو هستید پاستا رو بپزید. یک قابلمهء بزرگ رو تا نصفه از آب پر کنید و بزارید روی دمای بالا به جوش بیاد. وقتی کامل به جوش اومد به مقدار مورد نیاز پاستای مورد علاقه رو در آب ریخته (حدود 80 تا 150 گرم برای هر نفر) و به سرعت هم بزنید تا از چسبیدن پاستا به هم جلوگیری کنید. دما رو به متوسط-بالا کاهش داده و برای 8 تا 10 دقیقه بپزیدش. برای اینکه ببینید پاستا پخته یک دانه یا یک رشته از پاستا یا ماکارونی رو از آب درآورده و بچشید. اگر سفت بود کمی بیشتر بپزید. وقتی پاستا پخت یک فنجان از آبی که پاستا درش پخته شده رو جدا کنید و بعد آبکشیش کنید.

5. در آخر 3-2 قاشق پر از پستو رو گرفته و در یک کاسه به همراه نصف آبی که از پاستا جدا کردید رو مخلوط کنید و هم بزنید. اینکار پستو رو رقیق کرده و به چسبیدن سس به پاستا کمک میکنه. اگر حس کردید زیادی غلیظه کمی بیشتر آب اضافه کنید. پاستا رو به کاسه اضافه کرده و خوب هم بزنید و بعد سرو کنید.

*به طور کلی 80 تا 150 گرم پاستا به همراه 3-2 قاشق پستو برای هر نفر مناسب است.

**اگر مایلید میتونید پوست لیمو رو رنده کرده و به مواد اضافه کنید. اینکار بهتون طعم جالبتری میده.

***اگر طعم تند سیر رو دوست ندارید میتونید در فر برای 15 دقیقه بپزیدش تا ملایم تر بشه. هرچند در اون صورت به جای 2 حبه از 4 حبه استفاده کنید.

طرز تهیه پستو با هاون:
دانه کاج (یا گردو یا بادام) تست شده رو به همراه سیر در هاون ریخته و با دسته هاون کاملا لهش کنید. بعد ریحون و حدود نصف قاشق چای خوری نمک رو اضافه کرده و تا وقتی که مخلوطی یکنواخت به دست بیارید له کنید. در آخر آبلیمو و 1/4 فنجان روغن زیتون رو به آرامی همونطور که در حال له کردن هستید اضافه کنید. وقتی یک سس یکنواخت و غلیظ به دست آوردید میتونید سرو کنید.

اگر یک لایه روغن زیتون روی پستو بریزید و در یک ظرف شیشه ای دردار بزاریدش میتونید تا 1 هفته در یخچال نگهش دارید.

نوش جان!

Advertisements
این نوشته در ماکارونی و پاستا ارسال شده و با , , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

پاسخ بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s