سوپ چغندر

IMG_7720

 

چغندر از سبزیجاتیست که جدای از خواص و ویتامین های بسیاری که دارد دست کم گرفته میشود. از پتاسیم و فیبر گرفته تا ویتامین های آ، بی، سی و آهن، چغندر بی شک یکی از پر خاصیت ترین سبزیجاتِ ریشه ایست.
گاها گفته میشود که خوردن و نوشیدن آبِ چغندر به شور جنسی کمک کرده و در درمان و پرورش دستگاه ایمنی در زنان بارداد نقش بسزایی دارد. 
چغندر (لبو) یکی از خوراکی های محبوبِ خیابانی در ایران است.

چغندر رو میشود در انواع مختلفِ پخته، کباب شده، سرخ کرده، آب گرفته شده و در سوپ مصرف کرد. این سوپ با توجه به مواد کم و ساده بودنش سوپیست بسیار خوش عطر، کِرِمی و پر از ویتامین.

|برای 2 نفر|

مواد لازم:
کمی روغن
1 پیاز، خرد شده
2 چغندر متوسط، پوست گرفته و خرد شده
1 سیب زمینی متوسط، پوست گرفته و خرد شده
2 و نیم فنجان (حدود 650 میل) آب سبزیجات یا آب مخلوط شده با 1 تا 2 قرص عصاره سبزیجات
1 قاشق چای خوری آویشن
نصف قاشق چای خوری فلفل تند (کمتر یا بیشتر بنا بر سلیقه)
2 مشت شوید یا جعفری خرد شده در صورت علاقه

طرز تهیه:
1. روغن رو در یک قابلمهء متوسط گرم کنید. پیاز رو اضاه کرده و روی دمای کم برای 5 تا 10 دقیقه بپزید. وقتی پیاز پخت سیب زمینی، چغندر، آب سبزیجات (یا آب) و ادویه جات رو اضافه کرده، درب قابلمه رو بزنید و بزارید روی دمای بالا به جوش بیاد. وقتی به جوش اومد دما رو کم کنید و اجازه بدید برای 20 تا 30 دقیقه آهسته بجوشه.

2. وقتی سوپ پخت دما رو خاموش کنید و بزارید برای 5 دقیقه گوشه ای بمونه تا کمی خنک بشه. بعد از چند دقیقه نصف سوپ رو به یک مخلوط کن منتقل کنید و تا وقتی که یکنواخت بشه مخلوط کنید. حدود 30 ثانیه. سوپ مخلوط شده رو به یک ظرف منتقل کرده و همانکار رو با باقی سوپ انجام بدید. سوپ یکنواخت شده رو به قابلمه برگردونده و بعد از اینکه چشیدید بنا بر سلیقه ادویه جاتش رو تنظیم کنید.

3. در آخر سوپ رو در کاسه مورد نظر کشیده و در صورت علاقه گشنیز یا شوید رو درش بریزید. اگر مایلید میتونید با کمی شیر نارگیل یا خامه غلیظ غیر لبنی (دستور) روش رو تزئین کنید.

نوش جان!

* وقتی خوراکی داغ رو با مخلوط کن مخلوط میکنید همیشه اون درب کوچک وسطِ مخلوط کن رو دربیارید، یک حوله رو جاش بزارید و بعد مخلوط کنید. اینکار از هرگونه خطری که یک ترکیب داغ با خودش به همراه داره جلوگیری میکنه. اگر مخلوط کنی دارید که درب کوچک نداره میتونید اجازه بدید سوپ برای یک ربعی خنک بشه و بعد مخلوط کنید.

Advertisements
این نوشته در سوپ و آش ارسال شده و با , , برچسب‌گذاری شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

پاسخ بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s