طرز پختِ سادهء عدس

انواع زیادی از عدس در دنیا وجود دارد، از عدس قهوه ای که در ایران بیتشرین استفاده رو داره تا عدس قرمز که در آشپزی های هندی قابل مشاهده است. عدس یکی از تنها حبوباتییست که به خیس کردن نیازی ندارد. استفادهء عدسِ پخته در سالاد های مختلف تا در خورش ها و سوپ ها، عدس را به یکی از پرمصرفترین خوراک ها که در تمامی سال استفاده دارد تبدیل کرده است. عدس یک خوراک خیلی مفید و پر از پروتئین است که به سادگی آماده میشود. 1 فنجان عدسِ پخته (198 گرم) که دارای 17 گرم پروتئین است تقریبا نصفِ مقدار مورد نیاز غذایی روزانهء یک انسان بالغ را تامین میکند.

IMG_7295

طرز تهیهء عدس

– پخت عدس باید 1 به 2 باشد به این معنی که آب باید 2 برابر عدس باشد. برای مثال اگر قصد پخت 1 فنجان عدسِ خام (192 گرم) رو دارید باید از 2 فنجان (500 میلی لیتر) آب استفاده کنید.

– هیچوقت به هیچ حبوباتی قبل از اینکه بپزند نمک یا مواد اسیدی مانند آبلیمو و گوجه فرنگی اضافه نکنید.

1. قبل از هر چیزی عدس رو بشورید. عدس رو در یک صافی یا آبکش ریخته و آبِ سرد روشون بگیرید و اگر سنگ یا هر چیز غیر عادی درِشون بود برش دارید.

2. بعد از اینکه عدس رو خوب شستید میتونید همون موقع شروع به پختش کنید و یا برای چند ساعت خیسش کنید. همونطور که در اولِ این پست گفته شد عدس نیازی به خیس شدن ندارد اما من به شخصه همیشه ترجیح میدم که اول برای حداقل 6 ساعت خیسشون کرده و بعد استفاده کنم. خیس کردن عدس انتخابیست.

3. عدس رو به همراه 2 برابر آب در یک قابلمه بزرگ مخلوط کنید. چون عدس بعد از پخت 2 تا 3 برابر میشه این مهم هست که قابلمهء بزرگی استفاده کنید.

4. مخلوط آب و عدس رو روی دمای متوسط-بالا آهسته به جوش بیارید. بعد دما رو کم کرده تا آهسته بجوشه. عدس روی برای 15 تا 30 دقیقه بپزید. اگر عدس رو بیش از یک زمان خاصی بپزید نتیجهء آخر یک قابلمه پر از عدسِ له شده خواهد بود. اگر احساس کردید در حین پخت آب به عدس جدب شده کمی آبِ بیشتر اضافه کنید.

5. وقتی بعد از 15 تا 30 دقیقه عدس رو چک کردید و نرم و لطیف بودند آمادهء استفاده از اون ها هستید. میتونید ازش در دستورات مختلف  استفاده کنید یا کمی نمک، فلفل و آبلیموی تازه بهش زده و به عنوان یک خوراک ساده نوش جان کنید.

نکته: اگر عدس هایی که استفاده میکنید کمی قدیمی هستند ممکنه زمانِ بیشتری برای پخت لازم داشته باشند.

Advertisements
این نوشته در چگونه, خوراکها، فواید و ارزش های غذایی ارسال شده. این نوشته را نشانه‌گذاری کنید.

2 پاسخ برای طرز پختِ سادهء عدس

  1. بازتاب: اسپاگتی با خوراک عدس | Apa Vegan

  2. بازتاب: طرز پخت لوبیا | Apa Vegan

پاسخ بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s